Bij elke boom een wegversmalling, twee verkeersborden en vier paaltjes. Maak kennis met de meest absurde weg van BelgiŽ.
De Waalse overheid heeft tussen de Luikse gemeenten Braives en Hannut de Romeinse Steenweg heraangelegd volgens opmerkelijk plan.
De weg telt 250 paaltjes, op zo'n 20 wegvernauwingen, omringd door een woud van verkeersborden, over een afstand van slechts 5 kilometer.
Het hele project heeft zo'n 300.000 euro gekost. Inwoners die dat een belachelijke investering vinden, hebben een filmpje op Youtube geplaatst waarin ze zich beklagen over de toestand.
En op de weg zelf is gekalkt: 'Vous???? Ítes fous!!' (U bent gek!).
Volgens de krant Le Soir zou minister BenoÓt Lutgen van het landsdeel WalloniŽ persoonlijk hebben geprobeerd het filmpje te laten verwijderen, maar vergeefs.
Hij wordt nadrukkelijk genoemd als initiatienemer van het project.
De Waalse overheid is niet van plan de weg aan te passen "We wilden de weg verbreden zodat vrachtwagens elkaar kunnen kruisen, want voordien was hij begrensd door bomen', aldus woordvoerster Laurence Zanchetta. 'We wilden ook vermijden dat het een gewone rechte weg bleef die mensen aanzet om snel te rijden. Deze werkzaamheden waren dus een noodzaak." Filmpje