Een zwembad installeren in iemands achtertuin is geen sinecure. Alles moet op voorhand goed uitgerekend worden om het zwembad over het huis te tillen en probleemloos in de tuin te droppen. Maar in Shoreview, Minnesota (VS), liet de boordcomputer van een hijskraan het even afweten bij de berekening van het tegengewicht. Waardoor de plaatsing van het zwembad afgelopen vrijdag helemaal niet liep zoals gepland.
Met een grote knal viel het zwembad -het zou eerder om een klein zwembad met ingebouwd bubbelbad gaan- naar beneden en trok de zware hijskraan, met de chauffeur achter het stuur, met de voorwielen de lucht in. De kraan zelf viel te pletter op het dak van de garage. De chauffeur kwam er met de schrik van af.
Volgens het bedrijf ging het dus om een computerfout. Aan nieuwszender Fox9 News liet het bedrijf ook weten dat de verzekering alle kosten voor de bewoner zal dekken. Het zwembad zou nauwelijks schade hebben opgelopen.
Hier beneden kunt u de onfortuinlijke plaatsing van het zwembad bekijken (de ramp voltrekt zich op 2:00). Let ook vooral op de reactie van de chauffeur die luid zijn ongenoegen uitschreeuwt ("God dammit. God dammit. Aahh." ) en de eigenaar die kalmpjes lijkt te vragen: "Wat is er gebeurd?" Filmpje