In Swaziland moet een man voor de rechter verschijnen op beschuldiging van moord en kannibalisme. Mfanimpela Msibi wordt er van beschuldigd zijn vriend Musi Makhanya te hebben doodgestoken. Vervolgens zou hij een stuk uit diens rug hebben gesneden om dat te bakken en op te eten. Dat schrijft de Daily Mail.
De verdachte, een groenteboer en vader van twee kinderen, werd thuis gearresteerd nadat zijn verbaasde huisgenoten zagen welke taferelen er zich hadden afgespeeld. Msibi was nog op zijn vriend aan het kauwen toen de agenten hem kwamen oppakken.
Volgens de politie waren de twee - allebei twintigers - onder invloed van drank en drugs. Ze waren samen aan het eten in de keuken bij Msibi thuis, toen ze plots ruzie kregen. Msibi's huisgenoten kwamen kijken wat er aan de hand was. Ze zagen Musi op de grond liggen, badend in het bloed. Msibi was rustig een stuk vlees aan het eten. Dat was vreemd, want de vrouw des huizes had helemaal geen vlees in huis gehaald.
Bleek dat de lap vlees afkomstig was uit de rug van Musi. Msibi had een stuk onder diens schouder weggesneden en het in de pan gelegd. Blijkbaar was het vlees niet helemaal doorbakken want in het politierapport staat te lezen dat Msibi moeite had om het te kauwen toen ze hem kwamen arresteren.