Jongens en meisjes moeten bij bepaalde lessen gescheiden worden. De Besturenraad gelooft dat zo'n scheiding een probaat middel is tegen de achterstand van jongens in het onderwijs, schrijft Trouw maandag.
"We vinden het volkomen logisch dat leerlingen van dezelfde leeftijd bij elkaar in de klas zitten, maar leerlingen van hetzelfde geslacht bij elkaar plaatsen is taboe", legt Wim Kuiper van de belangenorganisatie van christelijk onderwijs uit. "Terwijl het goed zou zijn om dat voor bepaalde lessen te proberen."
Onderzoek wijst uit dat er veel verschillen zijn in de ontwikkeling van hersenen bij jongens en meisjes in de puberteit. Volgens Kuiper moeten scholen daar rekening mee houden. Zo zouden taallessen beter gescheiden kunnen worden gegeven, stelt hij.
"Meisjes zijn meestal beter in taal. Als jongens zich in dat vak alsmaar met meisjes vergelijken, kan dat heel ontmoedigend voor ze zijn", zegt Kuiper. Bij wiskunde geldt het omgekeerde. Ruimtelijk inzicht zou zich juist sneller ontwikkelen bij jongens.