Een 11-jarige jongen uit Aken heeft via het noodnummer aangifte gedaan tegen zijn moeder wegens dwangarbeid. Volgens de jongen moet hij de hele dag poetsen en heeft hij helemaal geen vrije tijd meer.
Bijgaand een deel van het opgenomen gesprek tussen de meldkamer van de polite en de jonge aangever. Daarna praat de meldkamer met de moeder, de jongen komt niet meer terug aan de telefoon.

Polizeinotruf!“
"Hallo, meine Mutter lässt mich zwangsarbeiten!“
Polizei: "Was lässt Deine Mutter Dich?“
Jungen: "Zwangsarbeiten!“
Polizei: "Das musst Du mir aber mal erklären, wie alt bist Du überhaupt?“
Junge: "11 Jahre. Die lässt mich den ganzen Tag arbeiten!“
Polizei: "Was musst Du denn machen? Erzähl mal!“
Jungen: "Ich muss hier sauber machen, ich muss die Terrasse sauber machen….den ganzen Tag nur arbeiten hier! Ich hab´überhaupt keine Freizeit mehr!“
Polizei: "Weißt Du denn überhaupt, was zwangsarbeiten ist?“
Jungen: "Mhm, jaaaah…“
Polizei: "Wo ist die Mama denn?“
Jungen: "Die steht neben mir.“
Polizei: "Dann gib sie mir mal.“
Jungen: "Jaaa…“


De moeder van de jongen komt aan de lijn. Ze vertelt dat haar zoon alleen maar wil spelen en zijn rotzooi niet opruimt. Hij had al eerder gedreigd de politie te bellen en nadat hij van mams de opdracht kreeg om enkele papiersnippers op te ruimen, voegde hij de daad bij het woord. Hieronder het relaas van de moeder.

Mutter: "Guten Tag. Sie müssen entschuldigen, aber seit Wochen hält er mir vor, er müsse zwangsarbeiten. Seitdem will er die Polizei anrufen. Jetzt, als er ein paar Papierschnipsel, die auf dem Boden lagen, aufheben sollte, wollte er Sie anrufen, was er dann auch getan hat. Er spielt den ganzen Tag. Und wenn er mal das aufräumen soll, was er durcheinander gebracht hat, meint er, es sei Zwangsarbeit. Ich dachte, jetzt lässt Du ihn einfach mal anrufen.“

Het telefoongesprek wordt beëindigd als zij de politie duidelijk heeft gemaakt dat haar zoon in de puberteit dreigt te raken en grenzen opzoekt. De jongen wilde zelf niet meer aan de lijn komen.