Wie met de auto op vakantie vertrekt naar het buitenland, doet er goed aan zich te informeren over de bestaande verkeersregels in het land van bestemming en de landen die overbrugd moeten worden; niet alle regels zijn immers hetzelfde als die in België.
Vorig jaar somden we al de belangrijkste regels in verschillende EU-landen op (zie onderaan dit artikel), maar er zijn wereldwijd ook enkele ronduit bizarre of grappige regels.
* Zo mag je in de VS vaak rechtsaf slaan aan een rood licht, tenzij er 'no turn on red' staat. Op een kruispunt zonder verkeerslichten zijn er stopborden voor alle richtingen. Wie het eerst gestopt is, mag ook als eerste weer vertrekken.
* Wie in Roemenië met een vuile auto rijdt, gaat in de fout. De achterliggende gedachte: het vuil kan schade aan het zicht onttrekken.
* Langs de weg parkeren is in Japan doorgaans verboden.
* Toeteren is verboden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Altijd.
* Wie in Italië een zieke of een gewonde vervoert, mag er anderzijds lustig op los toeteren.
*In Bangkok is het opletten geblazen met de rijrichting in straten met enkele richting; die richting kan - afhankelijk van het uur - wel eens omkeren.
* In Noorwegen is het verboden te roken achter het stuur.
* In Spanje is het verplicht zowel 50 meter voor als 50 meter achter een gestrande wagen een gevarendriehoek te plaatsen.
* In Engeland is een gevarendriehoek op de snelweg dan weer verboden.
In Oostenrijk werken de verkeerslichten anders: als het groene verkeerslicht brandt en begint te knipperen, is het tijd om af te remmen; het gaat immers rood worden - zonder oranje als tussenstap. Wanneer rood en oranje samen gaan branden, gaat het elk moment groen worden.