Spelers van de game Foldit hebben de moleculaire structuur weten te achterhalen van een enzym dat mogelijk een belangrijke rol speelt in het onderzoek naar AIDS. Dit blijkt uit een artikel gepubliceerd door de University of Washington, bedenker van het spel.
Het artikel, dat later ook verschijnt in het tijdschrift Nature: Structural & Molecular Biology, stelt dat de bevindingen van de gamers wetenschappers kunnen helpen om meer inzicht te krijgen in de werking van het HIV-virus. De universiteit van Washington had hen uitgedaagd de structuur van het enzym te ontrafelen, toen bleek dat onderzoekers daar tot op heden nog niet in geslaagd waren.
Foldit is een experimentele online game waarin de spelers complexe moleculaire puzzels op moeten lossen die gebaseerd zijn op structuren van echte eiwitten. Zij hebben de mogelijkheid om deze structuren te manipuleren met een selectie aan verschillende tools. De geboekte resultaten zijn tot nu toe reeds nuttig gebleken op het gebied van aids, kanker en Alzheimer.