Een Amerikaan die in 1970 uit een gevangenis in de staat New Jersey ontsnapte, George Wright (68 ), is maandag na 41 jaar voortvluchtig te zijn geweest in Portugal gearresteerd.
De Amerikaanse federale recherche, FBI, heeft dit dinsdag bekendgemaakt. De Amerikaanse justitie werkt aan zijn uitlevering.
Wright pleegde in de jaren zestig roofovervallen. Bij een overval op een benzinestation in 1962 schoten Wright en medeplichtigen twee mensen dood. Hij werd in 1963 wegens moord veroordeeld, maar ontsnapte in 1970 uit de gevangenis in Leesburg.
Wright toog na zijn ontsnapping naar Detroit waar hij lid werd van een bende Afro-Amerikaanse linksextremisten, het Black Liberation Army.
Eind juli 1972 kaapte, hij samen met vijf medeplichtigen uit deze club, verkleed als priester een vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij Delta Airlines. Geland in Miami ruilden de kapers de passagiers tegen een miljoen dollar aan losgeld.
Ze vlogen vervolgens via Boston naar Algiers. Daar stuurden de autoriteiten het vliegtuig en het losgeld terug, maar niet de kapers. Politiefoto uit 1963