Als je je zorgen maakt dat je vriend of vriendin te vaak te hard rijdt of de weg opgaat met een borrel op, dan kun je hem nu op een wel heel lugubere manier waarschuwen. Via Facebook kun je een krantenartikel maken waarin de dood van de gevaarlijke chauffeur wordt voorspeld.
"Bij een verkeersongeval is deze nacht de 24-jarige Henk de Vries uit Goes om het leven gekomen. Bij het ongeval raakten nog twee andere wagens betrokken. Volgens getuigen reed Henk veel te snel. "Je zult op zondag maar wakker worden en dit artikel in je mailbox vinden. Je weet niet wie het bericht verstuurd heeft, maar het is wel heel erg persoonlijk. Je leeftijd, automerk en je favoriete stamkroeg staan er allemaal in.
Het krantenartikel is een actie van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid. Volgens het Instituut kun je iemand beter achteraf met zijn neus op de feiten drukken dan wanneer hij 's nachts in de auto stapt. "Dan ben je al snel een pretbederver", zegt Sofie Van Damme van het BIVV.
Inmiddels zijn er meer dan 800 waarschuwingsartikelen verzonden. De boodschap is wel discreet, want je bent de enige die een berichtje krijgt.