De Brusselse correctionele rechtbank heeft dinsdag een man uit Beersel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden met uitstel, omdat hij een klein jaar geleden de schaamstreek van zijn vriendin in brand had gestoken tijdens een ruzie. De Beerselnaar kreeg ook nog een maand cel omdat hij bij zijn arrestatie een mes bij had.
De man en vrouw, die beiden alcohol- en drugverslaafd zijn, kregen het op 11 april 2011 aan de stok, waarbij de vrouw haar vriend uitschold en enkele klappen toediende. De man vond er niet beter op dan een aansteker en een spuitbus deodorant te grijpen en een steekvlam op de schaamstreek van zijn vriendin te richten. Die raakte ernstig verbrand.
De vrouw wenste eerst geen dokter, maar vroeg haar vriend om coca´ne te gaan kopen tegen de pijn. Uiteindelijk kwam het koppel toch in het brandwondencentrum van het universitair ziekenhuis Gasthuisberg terecht. Daar beweerde de man eerst dat zijn vriendin een pot kokend water over zich heen had gekregen en vervolgens dat de brandwonden het gevolg waren van een ongelukkige combinatie van deodorant en brandende kaarsen.
Pas nadat het koppel ook in het ziekenhuis ruzie kreeg, vertelde de vrouw de waarheid aan de verpleegsters, waarna de man werd opgepakt. De rechtbank legde hem nu een celstraf op. Hij moet die niet uitzitten als hij werk zoekt en zich laat behandelen voor zijn drug- en alcoholprobleem.