Een hacker van Anonymous werd op een wel zeer bijzondere manier geïdentificeerd. De foto van een paar vrouwenborsten deden hem de das om.
Er zijn ergere dingen om te onderzoeken. De Amerikaanse politie werd door de man uitgelachen via een twitterfoto van de borsten van zijn vermoedelijke vriendin. Maar die foto bevatte gps-informatie waarmee de vrouw, en zo ook haar vriend, kon worden getraceerd.
De man in kwestie, de 30-jarige Higinio O. Ochoa, is afkomstig uit Galveston, Texas (VS). Hij werd door de FBI gearresteerd en beschuldigd van het illegaal inbreken op een beschermde computer.
Volgens de Sidney Morning Herald hackte hij verschillende politiewebsites. Via Twitter deelde hij zijn daden samen met een foto van een voorovergebogen vrouw in bikini met de boodschap “PwNd by w0rmer & CabinCr3w <3 u BiTch's.”
Maar met dat paar borsten konden de autoriteiten relatief makkelijk de link leggen naar Ochoa. De foto werd genomen met een iPhone en bevatte bijgevolg gps-informatie. Daaruit werd afgeleid dat de vrouw in de foto uit Melbourne (Australië) afkomstig was.
Tegelijk ontdekte de politie via Facebook dat de vriendin van Ochoa van Australische afkomst was.
Hoewel de vrouw in kwestie haar gezicht niet toont, kon de politie na enige speurwerk wel de link leggen tussen de twitterfoto en haar facebookprofiel. Vermoedelijk lukte dit door haar 'anonieme' borsten te vergelijken met haar publieke facebookfoto’s. Of de bewuste politiedienst nog personeel zoekt is ons helaas niet bekend.