Een 52-jarige vluchteling uit voormalig Joegoslavië heeft een bachelor Klassieke Talen behaald aan de universiteit waar hij werkt als schoonmaker.
Twaalf jaar deed Gac Filipaj over zijn studie aan Columbia. In de ochtend bezocht hij de colleges, in de middag en avond mopte hij de gangen en maakte de collegebanken van de universiteit in New York schoon.
Als hij examens moest doen of papers moest schrijven haalde hij de nacht door. Hij hoefde niet te betalen om te studeren; werknemers van Columbia kunnen gratis de colleges volgen.
Filipaj ontvluchtte Joegoslavië in 1992 aan het begin van de burgeroorlog. Als etnische Albanees werd hij opgeroepen voor het leger van Joegoslavië dat gedomineerd werd door Serviërs. Hij vluchtte naar familie in New York.
Daar ging hij op zoek naar de beste school om te kijken of hij er kon werken. Een deel van zijn verdiende loon stuurt hij aan zijn familie op de Balkan. Met zijn diploma op zak probeert Filipaj een betere baan te krijgen; het liefst bij de Columbia-universiteit.