In de straten van Hamburg lopen everzwijnen rond. Agenten jagen op de dieren, want deze kunnen behoorlijk agressief zijn.
Eerder werden de zwijnen alleen nog in de buitenwijken gesignaleerd. Volgens de politie is het de eerste keer dat wilde zwijnen doordringen tot in het hart van de op een na grootste stad van Duitsland.
De dieren vertoonden zich vooral in de buurt van culturele instellingen van de Hanzestad, zoals het museum Kunsthalle bij het centraal station en bij de concertzaal Elbphilharmonie. De bevolking werd met berichten op de radio gewaarschuwd voor de tot 80 kilo zware wilde zwijnen.
Alle beesten wisten te ontsnappen, onder meer door in de rivier de Elbe te springen, meldden Duitse media. Volgens de eerste resultaten van het onderzoek waren de everzwijnen afkomstig uit de naburige deelstaat Sleeswijk-Holstein.
Het aantal everzwijnen in Duitsland neemt snel toe. Daarom hebben de oosterburen vorig jaar 585.000 wilde zwijnen afgeschoten. Ook in Berlijn rukken de beesten in de stad op. Foto