Dat je vergeetachtig bent, okť, maar dat de hele wereld dat meteen weet... Dat is het geval bij de Ierse voetbalfan Damian Coughlan. Hij zat al in Polen, maar z'n kaartjes voor drie EK-duels lagen nog op de luchthaven van Dublin.
Daar had hij ze 's morgens in een winkel laten liggen toen hij een vlag kocht. Coughlin had kaartjes voor de drie wedstrijden van Ierland; tegen KroatiŽ, ItaliŽ en Spanje. Het personeel van de winkel vond ze en startte meteen een zoektocht op Facebook en Twitter. Al snel ging de zoektocht de hele wereld over.
"Ik zie gewoon voor me hoe de arme man, ergens in Polen, z'n hand in z'n zak steekt en erachter komt dat hij ze niet meer heeft", zei Paul O'Kane, de eigenaar van de winkel. Dat gebeurde inderdaad. "Ik voelde me zo ziek", zei Coughlan. Gelukkig duurde dat maar een minuut, want toen belde z'n moeder om te zeggen dat hij op de radio was geweest. Ook een vriend in AustraliŽ belde hem met z'n eigen nieuws.
Een vriend van Coughlan gaat nu naar Polen om z'n kaartjes te brengen. Die werden officieel overhandigd door een politieagent op de luchthaven.
Foto