De ANWB waarschuwt Nederlanders die naar Luxemburg rijden voor goedkope brandstof dat ze genoeg brandstof in de tank moeten houden. Jaarlijks stranden vele tientallen en mogelijk honderden Nederlanders met een lege tank nog voor de Luxemburgse grens.
In de zomer van vorig jaar meldden zich 66 bestuurders bij de ANWB Alarmcentrale, die in het zicht van de haven waren gestrand. De ANWB vermoedt dat het totaal aantal bestuurders dat met een lege tank voor Luxemburg komt stil te staan, nog veel hoger ligt.
De literprijs voor brandstof in Luxemburg is zo'n 30 tot 35 procent lager dan in Nederland. Dat komt bij een tank van 60 liter neer op een voordeel tot 25 euro.
De ANWB roept automobilisten op om op tijd bij te tanken. "Als een tank helemaal leeg is gereden, kan dat grote schade veroorzaken aan de motor", zegt een woordvoerder. "Dat is het prijsvoordeel van brandstof in Luxemburg niet waard." De ANWB raadt verder aan om desnoods een jerrycan met brandstof mee te nemen. Op de snelwegen tussen Luik en Brussel en de Belgisch-Luxemburgse grens is slechts een gering aantal benzinestations.