Met de tekst “Mijn echtgenoot verliet ons voor een 22-jarige. Huis te koop door een geminachte, licht verbitterde, eigenaar die pas single is.” probeerde een Amerikaanse moeder de aandacht te trekken op het verkoopbordje van haar huis. Al snel werd ze een internethit.
De single moeder is - net als het verkoopbordje zegt - door haar man ingewisseld voor een 22-jarige scharrel. En omdat ze toch al over haar liefdesverdriet heen was, besloot de 37-jarige Elle Zober om het verhaal te gebruiken voor een ludieke verkoopactie. “We dachten gewoon dat het iets grappigs was, wat mensen lokaal zouden delen,” licht de 37-jarige single moeder toe tegenover de Amerikaanse huizensite AOL Real Estate.
Maar dat haar verkoopbordje viral zou worden, had ze niet verwacht. Al snel verspreidde een foto van het verkoopbordje zich over het internet en kwam haar verhaal op nationale televisiezenders.
De website die Zober speciaal liet maken om haar huis te verkopen is inmiddels 1,13 miljoen keer bezocht. Het huis heeft inmiddels iets langer dan een maand te koop gestaan.
Aanvankelijk leek Zobers ludieke actie aanvankelijk geen geslaagde verkooptactiek. Ze werd vooral platgebeld en gemaild door journalisten, lotgenoten en een enkele stalker, maar niet door veel potentiële kopers.
Blijkbaar waren die enkele serieuze reacties wel genoeg: Zober heeft naar eigen zeggen inmiddels een bod ontvangen van “leuk koppel”, meldt ze op haar blog. Foto