Verzuurde benen, slapeloze nachten en klamme handen. Een paar Nederlanders hadden dit er wel voor over om een jaar lang gratis in een auto rond te rijden. De opdracht: wie houdt zijn hand het langst op de auto. Het begon zaterdagochtend heel onschuldig, maar inmiddels (maandag, Red.) is de wedstrijd al twee dagen bezig.
"Dit hadden wij ook niet verwacht", zegt Dennis Peterman van autobedrijf Peterman Groep die de actie organiseert. "We hebben er wel rekening mee gehouden dat de deelnemers er een nacht zouden staan, maar twee nachten niet. Het was nog lastig om een nachtploeg bij elkaar te krijgen om de deelnemers in de gaten te houden."
De wedstrijd begon met tien deelnemers, maar inmiddels zijn er nog vier van over. Drie mannen en een vrouw. Na een paar uur staan kregen de kandidaten nog een stoel als hulpmiddel. Maar nadat de eerste dag verstreken was vond het autobedrijf het lang genoeg duren en werden de stoelen weggehaald.
Over eten en drinken hoeven de deelnemers geen zorgen te maken, want er komen af en toe hapjes en drankjes langs voor de nodige energie. Ook mogen ze om het uur maximaal vijf minuten naar het toilet. Sinds de stoelen zijn weggehaald staan de deelnemers al 24 uur op dezelfde plek. "Er klagen al twee mensen over pijn in hun benen, daarom komt er vanmiddag een dokter langs voor een medische check. Ook merken we dat de vermoeidheid flink begint toe te slaan bij de deelnemers, dus ik ga er wel een beetje vanuit dat we in de loop van de avond een winnaar hebben", zegt Peterman. De winnaar mag een jaar lang gratis in een Fiat rondrijden. Enig minpuntje: de benzine is niet inbegrepen. Peterman organiseert deze actie, omdat ze dit jaar hun 40-jarig jubileum vieren.