Een werknemer mag zich ziek melden via WhatsApp. Dat heeft de rechter in Groningen besloten in een kort geding dat was aangespannen door uitzendbureau Flexjob.
Een werkneemster van Flexjob was in april na een conflict op het werk naar huis gegaan. Ze had onder meer gezegd: "Ik heb er geen zin meer in. Ik heb het hier gezien en ga weg." De volgende ochtend stuurde ze via WhatsApp een berichtje dat ze zich ziek meldde.
Volgens Flexjob was zo'n berichtje niet rechtsgeldig, en kwam ze zonder reden niet meer op haar werk. En omdat ze de dag ervoor had gezegd dat ze weg ging, concludeerde Flexjob dat ze ontslag had genomen. Het bedrijf stuurde de vrouw een brief waarin dat ontslag werd bevestigd.
De vrouw stapte daarop naar de rechter: ze had helemaal geen ontslag genomen, en ze had zich netjes ziek gemeld.
Het was nu dus aan de rechter om te beoordelen of een berichtje via WhatsApp hetzelfde is als bijvoorbeeld een telefoontje. De rechter vond van wel. Als een WhatsApp berichtje succesvol is verstuurd, verschijnen er twee groene vinkjes. Dat was ook in dit geval zo. Daarmee heeft de werkneemster aan haar plicht voldaan.