Een Britse vrouw die last heeft van overdreven lichaamsbeharing, laat haar snor en baard staan voor Movember, de actie waarbij mannen over de hele wereld hun snor laten staan op geld in te zamelen voor onderzoek tegen prostaatkanker. Siobhain Fletcher lijdt aan het zogenoemde polycysteus-ovariumsyndroom, dat ongeneeslijk is. Door een teveel aan testosteron heeft ze last van overmatige lichaamsbeharing, schrijft Mirror.
Als tiener schaamde de 36-jarige Britse zich voor alle haren op haar gezicht. Normaal gesproken scheert ze zichzelf dan ook elke dag, maar nu het Movember is, laat ze het vol overtuiging groeien. "Als ik een maand lang over straat durf te lopen met een baard of snor, dan kunnen mannen zich toch ook even laten testen? Het is treurig dat sommige mannen hun leven op het spel zetten omdat ze zich schamen te laten testen op prostaatkanker. Mijn voornaamste boodschap? Wat er op je gezicht staat is niet belangrijk, het is het innerlijke dat telt."
Een aantal bekende Nederlanders doet ook mee aan Movember, waaronder Kluun. In Nederland hebben zich 2500 mannen officieel geregistreerd op een speciale internetsite. Samen zijn zij goed voor een bedrag van 16.245 euro. Wereldwijd doen er bijna 430.000 mannen mee, waardoor een totaalbedrag van 3,7 miljoen euro wordt opgehaald. Foto