Een Britse scholier die mee wilde doen aan de snorren-actie tegen kanker, 'movember', mocht dat niet van zijn school. 'Movember' is een jaarlijks terugkerende actie om geld in te zamelen voor het onderzoek naar kanker. In de maand november laten mannen een snor staan om zo 'wandelende billboards' te zijn voor de actie. Vrouwen mogen meedoen met een plaksnor.
Maar de 13-jarige Gus Hooker, die ook aan de actie mee wilde doen om zijn van kanker genezen opa te eren, mocht dat niet van zijn school. Volgens de Mirror vond de school de actie niet eerlijk naar leerlingen die nog geen baardgroei hadden en daardoor niet mee kunnen doen.
De vader van de jongen is boos een weblog begonnen. Volgens hem heeft de school helemaal geen regels over snorren en doet een deel van het personeel ook al jaren mee aan de actie.
Gus scheert zich al sinds hij negen is en moet zich nu al dagelijks scheren. Om de jongen en zijn vader toch een beetje tegemoet te komen mag Gus op 30 november een dag organiseren waarop de leerlingen met een nepsnor geld mogen inzamelen voor het goede doel.