Kapsalon Kreatos in Lummen moet ex-N-VA'er Bas Luyten 1.344,66 euro schadevergoeding betalen omdat een kapster onvoorzichtig te werk was gegaan toen ze zijn nek scheerde. Dat meldt Het Nieuwsblad. Het voorval dateert van november 2011. "Ik heb een moedervlek in mijn nek en bij het scheren, sneed de kapster in die moedervlek", aldus Luyten. Hoewel het om een oppervlakkig wondje ging, liet Luyten het er niet bij.
"Ik zag dat de kapster bij het scheren geen nieuw scheermes gebruikte en het mesje ook niet goed had ontsmet. Voor hetzelfde geld zat ik nu met aids of hepatitis, gewoon omdat die kapster niet proper genoeg was", motiveert Luyten zijn beslissing om de zaak voor de rechter te laten brengen. Via een minnelijke schikking betaalt de verzekeraar van het kapsalon Luyten 1.344,66 euro uit. De gerante van het kapsalon nuanceert het voorval. "Niemand heeft die snee gezien. Plots stond hij hier terug in de zaak met een wondje in zijn nek. Wie weet heeft hij thuis zelf in die moedervlek gesneden", zegt de kapster.
De Unie van Belgische Kappers (UBK) reageert dat er geen duidelijke wetgeving bestaat rond het gebruik van scheermessen. "Elke kapper die zijn of haar werk serieus neemt, wisselt bij elke klant van mes of ontsmet de mesjes heel goed", weet UBK-ondervoorzitter Jan Vermeulen. De gerante beweert dat ze haar klant ook op die manier behandeld heeft. Over de effectieve uitbetaling van de som, wou ze het niet hebben. Luytens vriendin zou er nog altijd haar haren laten knippen. "Zo slecht en gevaarlijk zal het hier dan wel niet zijn", aldus de kapster.