Een 61-jarige Fransman is op Philadelphia International Airport door de politie aangehouden nadat hij zich voordeed als piloot. De Fransman, die volgens Amerikaanse media Philippe Jernnard uit La Rochelle is, zat klaar in de cockpit op de jump seat van een US Airways toestel voor vertrek naar West Palm Beach in Florida. Jernnard, die een ticket had gekocht, droeg een wit overhemd met een Air France logo en had een blauw colbert aan met epauletten, meldt de politie.
De man was ook in het bezit van een valse bemanning ID card. Air France meldt aan Associated Press dat de man niet in dienst is bij de maatschappij en dat zijn uniform niet het officiŽle Air France uniform is. Volgens de politie had de man geen kwade bedoelingen met zijn actie, buiten dat hij zich toegang had verschaft tot de cockpit.
John Walker van de Philadelphia Police Department laat aan ABC weten dat de vlucht nooit in gevaar is geweest. De FBI onderzoekt de zaak.
De Fransman vroeg bij de gate om een upgrade van Economy naar Business Class. Toen hij de upgrade niet kreeg werd de man kwaad. Hij ging alsnog aan boord en verschafte zich toegang tot de cockpit.
Jernnard is in de gevangenis gezet en wordt verhoord op 5 april. De gebeurtenis in de cockpit lijkt sterk op het script van de film "Catch Me If You Can" uit 2002 waarin Leonardo DiCaprio zich als piloot voordoet en zich al bluffend laat vervoeren.