DJ Armin van Buuren is de 'gevaarlijkste' Nederlander op internet. Hij staat op de eerste plaats in de ranglijst van beveiligingsbedrijf McAfee, die jaarlijks verschijnt.
Nederlandse internetgebruikers lopen volgens McAfee het hoogste risico op schadelijke software als ze zoeken naar Armin van Buuren.
McAfee zegt dat een zoekterm die de naam Armin van Buuren bevat bij 15,5 procent van de resultaten leidt naar een website met malware, spam of een poging tot phishing.
Vorig jaar voerde actrice Carice van Houten de ranglijst aan. Zij staat nu met een risicopercentage van 15 procent op de tweede plaats, ruim voor Sylvie van der Vaart met 9,5 procent.
Volgens McAfee is vooral het zoeken naar BN'ers met de toevoegingen 'naakt' of 'gratis' gevaarlijk. Er is dan een grote kans op schadelijke software.
Internationaal wordt de lijst aangevoerd door actrice Lily Collins, de dochter van zanger Phil Collins. Zangeres Avril Lavigne en actrice Sandra Bullock eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats.