Het lichaam van een overleden vrouw heeft ongeveer tien jaar in een huis in Rotterdam gelegen. Agenten ontdekten het lijk, nadat bouwvakkers alarm hadden geslagen.

Bouwvakkers waren aan het werk in de Jan Porcellistraat in het westen van Rotterdam. Zij moesten daarvoor bij meerdere huizen in de straat naar binnen. Bij één huis kregen de bouwvakkers geen gehoor. Het huis zag er verlaten uit en er lag een enorme stapel ongeopende post.
De mannen haalden de politie erbij, die in het huis naar binnenging. In het huis zagen agenten het stoffelijk overschot liggen, dat na tien jaar zo ongeveer was gemummificeerd.

De politie gaat ervan uit dat de vrouw een decennium geleden op 74-jarige leeftijd een natuurlijke dood is gestorven. Het is onduidelijk hoe het kan dat niemand haar overlijden eerder heeft opgemerkt.

Het duurt wel vaker lang voordat een overleden persoon wordt gevonden, maar in dit geval ging het om een uitzonderlijk lange periode. In maart vorig jaar vond de politie in de Amsterdamse Diamantbuurt het stoffelijk overschot van een man die al twee jaar dood was. Familieleden waren bezorgd omdat er geen contact met hem te krijgen was - zij wilden hem vertellen dat zijn moeder op sterven lag.

In juni 2010 werd in een huis in het Friese dorp Minnertsga een man gevonden die vier jaar eerder op 50-jarige leeftijd was overleden. Zijn vier broers en zussen woonden ook in het huis, maar de man had in het voorjaar van 2006 gezegd dat hij met rust gelaten wilde worden.