In Zweden wordt een systeem ontwikkeld die de gedachten van honden kan lezen. Op de crowdfundingsite Indiegogo wordt geld ingezameld om geld te werven voor de ontwikkeling van dit apparaat met de naam No More Woof.
Denk alleen niet dat je met dit systeem de diepste gevoelens van je hond te weten kan komen. Het gaat om basisgedachten als "ik heb honger", "ik ben moe" en "wie ben jij?". Deze basisgedachten zijn te herleiden vanuit meetbare stemmingen zoals het humeur van de hond.
De No More Woof moet in verschillende versies op de markt komen die door de hond als een headset kunnen worden gedragen. Deze zet de gedachten om naar Engelse gesproken taal die via een speaker kan worden uitgesproken. Je hond kan je dan ineens vertellen dat hij honger heeft.
De meest simpele versie (waarvan je je op Indiegogo voor 65 euro kan inschrijven) kan maar twee of drie gedachten herkennen, een wat meer uitgebreidere versie die 300 euro moet kosten kan vier gedachten vertalen. Voor 1200 dollar kan men zich inschrijven op een luxe versie die zelflerend is, over een heel goede speaker beschikt en meer gedachten moet kunnen lezen. Filmpje