Een man uit Zwitserland heeft zijn fototoestel teruggevonden dat hij een jaar geleden kwijtraakte in AustraliŽ. De camera lag al die tijd in het water, toch staan alle foto's er nog op.
Het toestel spoelde kort geleden aan op het strand van een eilandje bij de oostkust van AustraliŽ. Vissers vonden de camera, die in een waterdichte zak zat, en zagen dat die nog helemaal intact was. Op de foto's was onder meer een jong stel te zien.
De Australische nieuwszender ABC zette een paar foto's op zijn site, met de vraag wie deze mensen kende. Via via kregen de Zwitserse man en zijn vriendin de foto's onder ogen en zagen dat het hun camera was die was gevonden.
Het stel was het fototoestel kwijtgeraakt tijdens een snorkeltocht. De man van 25 en zijn verloofde hadden niet verwacht de camera ooit nog terug te zien. "De tien dollar die de waterdichte zak heeft gekost was waarschijnlijk de beste investering ooit", zegt hij tegen ABC. Op het toestel staan foto's van een wereldreis, die hij dacht kwijt te zijn.