Wat hebben Steve Jobs, Richard Branson en Albert Frère gemeen? Juist, ze stonden/staan allemaal aan het hoofd van een succesvol bedrijf en rijfden ettelijke miljoenen binnen. En ze bereikten de top zonder dat ze ooit hun studies afronden. Ziehier het palmares van ceo's zonder diploma.
Bill Gates was amper 13 toen hij samen met zijn vriend Paul Allen zijn eerste computerprogramma schreef. Met diezelfde Allen richt hij 5 jaar later Microsoft op, net wanneer hij zijn studies aan Harvard aanvat. Vrij snel schuift hij zijn universitaire studies aan de kant en legt hij zich helemaal toe op zijn bedrijf.
Na amper een semester aan Reed College hield Steve Jobs zijn studies voor bekeken. Vier jaar later, op zijn 21ste, stampte hij vanuit de garage van zijn ouders samen met de 26-jarige Steve Wozniak het bedrijf Apple Computer uit de grond. De Macintosh werd hun eerste commercieel succes. Na interne strubbelingen stapte Jobs uit het bedrijf en richtte hij NeXT Computer op, dat in 1996 werd ingelijfd bij Apple. Net als Steve Jobs zelf.