Ook Japanners vieren Valentijnsdag. Daar geven vrouwen cadeautjes aan de mannen. Omdat je als vrouw niet met een doos chocolaatjes aan kunt komen, helpen bierfabrikanten een handje. Maar of hun nieuwe vinding een fijn cadeau heeft opgeleverd?
Brouwer Sankt Gallen is met een Valentijnsbiertje op de proppen gekomen waarbij liefhebbers hun vingers aflikken, denkt het concern zelf. Bier met mint en chocolade. Nou ja, je vindt er geen echte stukken chocola in. Het bier is gebrouwen met een soort chocolade-extract. Pepermunt zit er wel in. Daardoor heeft het biertje een zoete smaak gekregen die volgens RocketNews24 doet denken aan happoshu. Dat zijn drankjes waarin de hop verwisseld is met pepermunt. Het drankje heeft over het algemeen weinig alcohol. Met het Valentijnsbiertje is dat wel anders. Met 6,5 procent alcohol is het sterker dan een Hollands biertje in de kroeg.
Het donkere bier schuimt voor geen meter en volgens de proevers doet het bij de eerste slok denken aan koffie. Daarna komt de pepermuntsmaak even bovendrijven, maar die verdwijnt weer snel om plaats te maken voor een overheersende zoete smaak. Pas bij de nasmaak proef je de alcohol. Het oordeel van de website is uiteindelijk niet mals. “Het smaakt als koude koffie die je opdrinkt vlak nadat je je tanden hebt gepoetst.”