De vader van het pas 12-jarig Engels meisje dat deze week beviel van een kind heeft tegen een Engels radiostation gezegd dat hij zich bepaald niet schaamt voor zn dochter. Sterker nog: hij verklaart zeer trots op haar te zijn.

Hij verscheen onder een valse naam in de ether, om de identiteit van zijn dochter, die in groep 8 van de basisschool zit, en kleindochter te beschermen.

Tegen radiostation LBC zei hij: Kinderen van deze leeftijd kunnen allerlei wendingen in hun leven nemen, sommigen raken aan de drugs. Mijn dochter heeft iets prachtigs op de wereld gezet. Natuurlijk is ze erg jong, maar we zijn erg trots en we steunen haar met de hele familie. De moeder (27) van het kind zal de jongste oma in de Britse geschiedenis worden.

De vader kwam na eigen zeggen pas een maand geleden te weten dat zijn dochter in verwachting was. De vader van het kind is een 13-jarige jongen die in dezelfde buurt als het meisje woont. Volgens de vader is het jonge stel dolgelukkig, verliefd en gaat het stel op termijn zeker ook trouwen en van plan de baby samen op te voeden, zo is te lezen op de site van The Independent.