In de jaren zestig was de seksuele moraal kennelijk zo van het pad af, dat zelfs over seks met dolfijnen niet moeilijk werd gedaan.

Alles wat Margaret Howe Lovatt van Peter de dolfijn wilde, was dat hij Engels leerde spreken, meldt de Mirror. De Engelse les voor dolfijnen was onderdeel van een NASA-onderzoek in de VS, met als doel te achterhalen hoe intelligent die beesten zijn.

In 1963 raakte Lovatt bevriend met dolfijn Peter, die toen net de volwassen leeftijd bereikte, met alle gevolgen van dien. In eerste instantie werd Peter nog naar de vrouwtjesdolfijnen gebracht, maar later bleek dat het voor Lovatt veel eenvoudiger was om de dolfijn gewoon zelf af te trekken. "Peter vond het prettig om met mij.. te zijn", legt Lovatt uit. "Het was niet onprettig, zolang het maar niet te ruig werd. Hij ervoer de handelingen als seksueel, maar ik niet. Hooguit als sensueel. Het was heel speciaal en teder."

Van het een kwam het ander en de seksuele handelingen werden een vaste routine in het onderzoek, dat in eerste instantie slechts het nobele doel nastreefde om dolfijn Peter Engels te leren. Helaas eindigde het experiment in de duistere periode waarin het gerucht ging dat dolfijnen misbruikt werden voor testen met drugs als LSD.