Een Amerikaanse inbreker maakte het de politie wel erg makkelijk hem op te sporen: hij was vergeten uit te loggen nadat hij tijdens een inbraak gebruik had gemaakt van Facebook.
De 26-jarige man had ingebroken in een huis bij Minneapolis en daar cash, een horloge, een iPod en creditcards gestolen. Daarna maakte hij het zich gemakkelijk en nam de tijd om in te loggen bij Facebook.
Toen het slachtoffer, James Wood, thuiskwam, ontdekte hij dat zijn voordeur openstond en een raam was opengebroken. Ook vond hij bij de computer een stapeltje natte kleren en schoenen, die de dader blijkbaar had uitgetrokken omdat hij nat was geregend. Toen Wood de pc aandeed, bleek de inbreker nog te zijn ingelogd.
Dankzij het account achterhaalde Wood een foto van de dader en zijn contactgegevens, die hij overdroeg aan de politie. Tot zijn eigen verbazing zag hij de man later in de buurt lopen.

De gewaarschuwde politie ontdekte dat de verdachte het horloge van Wood om had en de iPod bij zich droeg. Hij werd gearresteerd en kan 10 jaar cel en 20.000 dollar boete krijgen.