Twee Australische schapenboeren hebben een schaap gevonden met twintig kilo aan wol nadat het dier zes jaar op de vlucht was voor scheerders.

Het schaap met een wollaag van een halve meter liep over het erf van de Australische schapenboer Peter Hazell, die tegen het Australische ABC News vertelt hoe makkelijk het was om het schaap te pakken te krijgen: "Door de wol die voor zijn ogen hing, zag hij niet goed, dus ik sloop achter hem en pakte hem." "Het is het zwaarste schaap dat ik ooit heb opgetild", vertelt Peter's vrouw Netty Hazell, die samen met haar man het schaap in hun tuin hebben vast gezet. "Ik kon het niet geloven toen ik het zag. Ik wist niet dat een schaap zo veel wol kon hebben."

Het schaap zou al zes jaar op de vlucht zijn voor scheerders en 60 kilometer hebben afgelegd, zo beredeneert Peter Hazell op basis van het oormerk. Hazell vindt het verbazingwekkend dat het dier zo lang in het wil heeft kunnen leven: "Omdat ze normaal gesproken door het gewicht omvallen en dan niet meer overeind kunnen komen."

"Er zitten al gauw vier truien in", berekent Netty Hazell. "En de kwaliteit van de wol is wonderbaarlijk goed", vult Peter Hazell aan.

De familie Hazell schat dat er twintig kilo wol van het schaap geschoren kan worden, waarmee ze hopen een wereldrecord te vestigen. Het wereldrecord wolopbrengst komt volgens de Britse krant The Independent uit Nieuw-Zeeland, waar een schaap ooit 27 kilo wol opleverde.
Filmpje