Een 18-jarige gameverslaafde heeft in mei een man neergestoken in Nieuwersluis (Utrecht). Hij wilde weten hoe het was om iemand te zien lijden. De rechtbank veroordeelde hem vandaag tot tien maanden cel en tbs met dwangverpleging.

De dader is veel gepest en was daardoor sociaal geïsoleerd. Hij kreeg wraakfantasieën, blowde veel en speelde gewelddadige computerspelletjes. Die games hebben bijgedragen aan zijn daad, schrijft de rechtbank in zijn vonnis.

De twee mannen waren vrienden maar de dader is die vriendschap alleen aangegaan om de man te doden. Hij koos zijn slachtoffer omdat die niet snel gemist zou worden en weinig weerstand zou bieden, zo staat in het vonnis.

Begin mei lokte de veroordeelde zijn vriend 's nachts mee naar een afgelegen plaats en stak hem in zijn buik. Het slachtoffer verdedigde zich en overleefde de aanval. Hij hield een geperforeerde darm aan de steekpartij over.

De rechter wilde eigenlijk een langere celstraf opleggen, maar vindt het belangrijker dat de man snel wordt behandeld. Zo wordt de kans op herhaling kleiner.