Hij zal de eindjes nog prima aan elkaar kunnen knopen, maar het was financieel geen best jaar voor de CEO van Amazon, Jeff Bezos. Zijn aandelen werden het afgelopen jaar 6,6 miljard euro minder waard en zakten met 23 procent naar een waarde van 23 miljard euro. De man die bekend staat als een Ďbig spenderí verloor dus 18 miljoen per dag.
Daarmee is hij nog niet eens de grootste Ďloserí van 2014. Uit Bloombergís lijstje van de 400 rijksten ter wereld blijkt dat casinomagnaat Sheldon Adelson het afgelopen jaar 7,4 miljard verloor en IKEA-stichter, Ingvar Kemprad, 6,9 miljard. De top drie verspeelde in 2014 dus samen maar liefst 21 miljard euro.
In het lijstje staat Bezos nu twee plaatsen achter zijn grootste rivaal, Alibaba-oprichter Jack Ma, die nu 29 miljard waard is. Dat het lekker gaat met Facebook blijkt wel uit de stijgende lijn van Mark Zuckerberg in de top 400. Hij staat nu op de dertiende plaats met 29,3 miljard. Bill Gates is de rijkste man van 2014 met een ongelooflijk vermogen van 72 miljard euro.
Foto