Tijdens zijn campagne om de Republikeinse presidentskandidaat te worden, zet Donald Trump zichzelf graag neer als de hardwerkende self-made man, die keihard heeft geknokt om zijn fortuin te vergaren. Nu blijkt dat hij beter niets had kunnen doen.
Als hij het aandeel dat hij had in het vastgoedbedrijf van zijn vader in 1974 in een beleggingsfonds van S&P 500-aandelen had gestopt, zou het nu 3 miljard dollar hebben opgebracht. En had hij de 200 miljoen die hij in 1982 volgens Forbes waard was in hetzelfde fonds gestopt dan had hij nu zelfs 8 miljard dollar gehad. Dit meldt de National Journal.
Volgens Bloomberg zou Trump op dit moment 2,9 miljard dollar bezitten. Forbes schat zijn waarde op 4,5 miljard. Al dat ‘harde werken’ is dus behoorlijk nutteloos geweest.
Trumps rijkdom is al vaak onderzocht en de meningen erover lopen nogal uiteen. Een journalist van The New York Times sprak tien jaar geleden drie bronnen dichtbij Trump die zijn bezit schatte op slechts 150 tot 250 miljoen dollar. Trump gaf kort daarna zelf toe dat hij de waarde van zijn bezittingen flink heeft overdreven.