De vader van een tweeling staat voor een onmogelijke keuze. Beide meisjes hebben een levertransplantatie nodig. Maar hij kan maar donor zijn voor n van hen.

Michael en Johanne Wagner uit Ontario in Canada adopteerden de Vietnamese meisjestweeling Binh en Phuoc toen ze 18 maanden oud waren. Na adoptie bleek dat de meisjes allebei het Alagille syndroom hebben, een levensbedreigende leveraandoening. "Ze kunnen ieder moment ziek worden en dan is er acuut levensgevaar", stelt vader Michael in een post op Facebook.

De kinderen hebben een levertransplantatie nodig. Toevalligerwijs blijkt vader Michael geschikt te zijn om als donor te fungeren. Maar dat kan hij maar voor n van de twee meisjes zijn. Een onmogelijke keuze.

Het paar zit niet bij de pakken neer. Via Facebook proberen ze nu een tweede donor te vinden om beide meisjes te redden. Op de pagina staat uitgelegd waar een eventuele donor aan moet voldoen om de tweeling te helpen en met wie die eventuele donor contact moet opnemen.

Sinds de Wagners hun oproep op Facebook hebben geplaatst, is er veel media-aandacht voor. "Deze mediacampagne overtreft onze stoutste verwachtingen", schrijft het stel in een post op Facebook. Ook laten ze weten dat er honderden persoonlijke reacties binnen zijn. Of daar de verlossende donor tussen zit, moet nog blijken.
Foto