Een vrouw in Texas heeft afgezien van een levertransplantatie toen ze hoorde dat een andere vrouw de lever veel harder nodig had. Na overleg met haar artsen besloot de 69-jarige Brenda Jones haar donorlever weg te geven aan een jonge vrouw die anders binnen korte tijd zou overlijden.

Jones had een jaar gewacht op een donorlever toen ze een oproep kreeg voor een transplantatie. In het ziekenhuis hoorde ze dat een jonge vrouw leverfalen had en vocht voor haar leven. Zonder transplantatie zou de 23-jarige Abigail Flores volgens de artsen misschien nog maar één dag te leven hebben.

De donorlever die Jones zou krijgen, bleek een perfecte match voor Flores te zijn. "De afweging om Brenda Jones te vragen de lever weg te geven, leek heel logisch", zei één van de artsen, "maar het voelde heel onorthodox aan". Maar de oudere vrouw stemde ermee in en kwam opnieuw op de wachtlijst te staan.

"Ik zou niet met deze lever kunnen leven als ik dit jonge meisje had laten doodgaan", zei Jones. "Ik had meer tijd dan zij. Het zou heel egoïstisch van me zijn geweest."

Flores is haar redder eeuwig dankbaar. "Ze heeft mijn leven gered. Zonder haar zou ik hier nu niet zitten. Ik dank God iedere dag voor haar."

Jones kreeg een paar dagen later alsnog een levertransplantatie.
Foto