Intelligente mensen zijn ís nachts actiever dan mensen met een lager IQ, meldt Psychology Today. Uit een studie is gebleken dat intelligente mensen doordeweeks later naar bed gaan dan minder intelligente mensen.

Het gemiddelde IQ en het slaappatroon zijn zeker aan elkaar gerelateerd, waaruit blijkt dat degenen die onder het licht van de maan nog wakker zijn inderdaad intelligenter zijn, aldus psycholoog Satoshi Kanazawa van de London School of Economics and Political Science. Uit zijn analyse blijkt dat mensen zelfs in de meest primitieve samenlevingen opstonden en gingen slapen met de zon.

Het brein wordt geconditioneerd om dit slaappatroon te volgen, terwijl de meer nieuwsgierige en creatieve mensen dat slaappatroon niet willen volgen. Het is een onbewust verzet dat voortkomt uit de weigering om in te stemmen met het idee van de massa.

De gegevens ondersteunen de gedachte van nachtbrakers: de enige tijd om te leven is wanneer iedereen slaapt. Alleen in het donker kunnen we leren en absorberen. Het is een tijd van noodzakelijke zelfreflectie die weinig mensen nog nemen.

Dromen of gedachten die je overdag niet kunt bedenken omdat je gestoord wordt door familie, vrienden of werk, kun je ís nachts de vrije loop laten. De nacht is voor velen dan ook het meest creatieve moment van de dag. Je kunt graven in de verborgen hoekjes van je geest en onbekende paden van je onderbewustzijn.

In een studie die gepubliceerd is in het tijdschrift Psychology and Individual Differences wordt aangenomen dat mensen grotendeels geconditioneerd worden om overdag te werken en ís nachts te slapen. Mensen die deze trend trotseren hebben juist meer kans om nieuwe waarden en voorkeuren te verwerven dan minder intelligente mensen.

Deze nieuwe waarden zijn de ingrediŽnten van de revolutionairen, de uitvinders en ontdekkers. Zij maken de offers en trotseren de druk van de massa. Mensen die laat opblijven willen ontdekkingen doen en de autoriteit uitdagen. Ze willen hun geest verruimen en niet uitschakelen omdat het bedtijd is.