Een ‘Nutrilon-kassa’ van 8.00 tot 10.00 uur ’s ochtends moet in Utrecht helpen tegen drukte van melkpoederkopers. De winkeleigenaar hoopt hiermee de chaos van winkelende Chinezen tegen te gaan.

Elke morgen staan er volgens de bedrijfsleider van de winkel aan de Nachtegaalstraat tientallen klanten op de stoep voor melkpoeder. De speciale melkpoederkassa moet hier meer structuur in brengen. Dit meldt AD.nl.

AH-woordvoerder Dugna Hoogkamer legt uit: ,,De eigenaar heeft deze maatregel ingevoerd omdat er iedere morgen een piek is van Chinezen in de winkel. Ze lopen een ronde door de stad en om acht uur zijn ze bij de Albert Heijn.”

Volgens haar is de kassa een manier om de klanten beter te kunnen bedienen: ,,Om het overzicht te houden heeft hij een schap met melkmoeder bij één van de kassa’s geposteerd. De maatregel werkt naar tevredenheid.”

Na de vondst van giftig melkpoeder in China wordt het product vanuit Nederland verscheept. Een pak Nutrilon dat hier voor 12 euro verkocht wordt, is daar zo’n vijftig euro waard.

Klanten mogen in Nederland nog maar één pak per keer kopen. Volgens de AH-woordvoerder worden Chinezen ook na 10.00 uur geholpen: ,,We maken geen onderscheid tussen rassen. Maar als blijkt dat klanten eerder op de dag al melkpoeder hebben gekocht, verkopen we nee.”