Een Amerikaanse vrouw die in 1990 werd veroordeeld voor de moord op haar zoontje is na 22 jaar in een dodencel vrijgelaten. De rechter sloot de zaak tegen Debra Jean Milke nadat de aanklagers vorige week hun hoger beroep hadden verloren. Milke was in 2013 op borgtocht vrijgelaten omdat er al twijfels waren over haar schuld.

De nu 51-jarige Milke werd ter dood veroordeeld omdat ze schuldig was bevonden aan de dood van haar 4-jarige zoon in 1989. De jongen dacht dat hij naar een winkelcentrum zou gaan om de Kerstman te zien, maar werd door twee mannen meegenomen naar de woestijn bij Phoenix, Arizona. Daar werd hij in zijn achterhoofd geschoten.

Haar motief was, volgens de aanklager, dat Milke het kind niet meer wilde. Ze zou ook niet willen dat haar zoon bij zijn vader zou gaan wonen.

De veroordeling van de vrouw was alleen gebaseerd op een bekentenis die ze aflegde tegenover een rechercheur die later in opspraak raakte. De rechercheur is veroordeeld voor liegen onder ede en het schenden van de rechten van verdachten bij verhoren.

Milke heeft altijd volgehouden dat ze onschuldig is. Ze ontkende ook dat ze had bekend. De twee mannen die werden veroordeeld voor de moord hebben niet tegen de moeder getuigd.
Foto