De stad New York betaalt omgerekend 680.000 euro aan een man die impotent is geworden in de gevangenis. Medicijnen tegen antidepressiva bezorgden Rodney Cotton een pijnlijke erectie die zes dagen aanhield, maar hij werd niet geholpen.

De 51-jarige man zat vast omdat hij de voorwaarden van zijn proeftijd had geschonden. Begin juli 2011 lag Rodney dagenlang te kermen in zijn cel in het Manhattan Detention Complex. Een cipier gaf hem te verstaan dat hij maar moest wachten tot na Onafhankelijkheidsdag.

Cotton verzon andere medische klachten om toch een dokter te kunnen zien, maar meer dan pijnstillers en ijspakken kreeg hij niet. Een andere arts gaf hem een dag later dezelfde behandeling. De man werd pas naar het ziekenhuis gestuurd toen hij blijvend letsel had opgelopen en daardoor onder andere impotent was geworden.

In augustus van 2011 sleepte Rodney de stad voor de rechter. De rechtszaak zou maandag van start gaan, maar de twee partijen hebben alsnog een schikking bereikt, meldt de website DNAinfo.