Heeft de ‘rennende rukker’ van IJmuiden zijn gebied uitgebreid? Waar hij eerst alleen de wijk Zeewijk terroriseerde, is-ie nu ook gezien op de Stephensonstraat in het centrum. Gistermiddag was Liesbeth Visser de stoep voor haar winkeltje aan het spuiten, toen ze ineens oog in oog stond met de man.
De IJmuidense liet niet met zich sollen en besloot de man af te koelen met een tuinslang, die ze nog in haar handen had. Volgens nam hij de benen. Ze is nog achter hem aangegaan, maar kon hem niet meer vinden.
IJmuiden is al langer in de ban van de ‘rennende rukker’. Hij teistert de wijk Zeewijk al tijden. De man van rond de 30 jaar heeft al meerdere vrouwen lastiggevallen. De 17-jarige Sharona werd afgelopen dinsdagnacht door hem achtervolgd toen ze naar huis fietste. Bij haar voordeur begint hij te masturberen. Sharona is zo geschrokken dat ze hem een bloedneus slaat. Daarna neemt hij de benen.
Compositietekening
Sharona was gelukkig is staat een goed signalement door te geven van de man. Dat gebruikt de politie in het onderzoek. Op basis van de beschrijving van het meisje heeft RTV NH een compositietekening laten maken.
Het zou gaan om een blanke man van rond de 30 jaar die 1,75 meter lang is en donkerblond gemillimeterd haar en grote blauwe ogen heeft. Volgens de beschrijving heeft hij opvallend dunne en uitgerekte lippen. Vanwege de gezichtsvorm en zijn accent, bestaat het vermoeden dat het om een Poolse man gaat. Hij droeg de laatste keer dat hij is gesignaleerd een zwarte joggingbroek, zwarte sneakers en een zwarte trui van het merk Lotto.
Foto