De 27-jarige Jeff D. Rubin uit Gresham, Verenigde Staten heeft vrijdag vijf uur in de gevangenis gezeten omdat hij urineerde over verschillende passagiers in een vliegtuig. Vlak voordat zijn vlucht van Anchorage (Alaska) naar Portland (VS) landde op de luchthaven van de stad in de staat Oregon, plaste de man over passagiers, stoelen en bagage, schrijft KOIN6.

Toen het vliegtuigpersoneel Rubin aantrof, lag hij ingezakt in zijn stoel te slapen. Hij zou het grootste gedeelte van de vlucht hebben geslapen, totdat hij ongeveer een halfuur voor de landing opstond en zijn behoefte deed tussen de spleet van de stoelen voor hem, waar passagiers zaten. Dat stelt het politierapport gebaseerd op uitspraken van medewerkers en passagiers van de luchtvaartmaatschappij JetBlue.

Op een gegeven moment verloor Rubin zijn evenwicht en viel hij achterover, waardoor hij omhoog plaste. Daardoor werden nog meer passagiers, stoelen en persoonlijke eigendommen 'getroffen'.

Rubin werd rond half 5 vrijdagochtend in hechtenis genomen door de politie in Portland. Rond 10 over 5 werd hij opgenomen in het Multnomah County Detention Center. Even later werd de man vrijgelaten, al wordt hij wel vervolgd voor zijn daden.