Een 20-jarige voetballer van de Belgische topclub Anderlecht ligt onder vuur vanwege een bewerkte foto op zijn officiŽle Facebookpagina. Daarop heeft de Egyptische aanvaller Mahmoud Hassan de gezichten van vrouwelijke fans weggeveegd.

De originele foto dateert van 30 augustus, van tijdens de wedstrijd Westerlo-Anderlecht. Mahmoud Hassan - alias Trezeguet - speelde toen nog niet eens voor de Belgische recordkampioen. De aanvaller werd pas een week geleden gecontracteerd. Niet lang daarna toonde hij zich al van zijn meest creatieve kant.

De tekst op het T-shirt waarop een supporter supertalent Dennis Praet smeekt te blijven, veranderde hij naar 'welkom Mahmoud Trezeguet'. De gezichten van de vrouwelijke fans zijn zelfs uitgegumd. "Wat moet ik daarvan denken? Wat wil de Egyptenaar daarmee zeggen?", vraagt slachtoffer Carine Anseeuw uit Gent zich af in Het Laatste Nieuws. "Het lijkt alsof hij vindt dat we minderwaardig zijn. Omdat we vrouw zijn. We verdienen meer respect."

In een officiŽle reactie biedt de aanvaller excuses aan na overleg met de club: "hij wilde niemand kwetsen en heeft de publicatie snel verwijderd."
Foto