Karrissa Cox and Richard Carter werden jarenlang beschuldigd van mishandeling van hun baby. Nu blijkt dat ze onschuldig zijn. Maar de kans is groot dat ze hun kind nooit meer zullen zien.

Het Engelse stel bezocht twee jaar geleden met hun baby het ziekenhuis. Het zes weken oude kindje bloedde uit zijn mond. Artsen zagen blauwen plekken op het lichaam van de baby en ontdekten allerlei breuken.

Volgens de artsen was het duidelijk: de blauwe plekken en breuken waren veroorzaakt door Karrissa en Richard. Het echtpaar werd beschuldigd van kindermishandeling en verwaarlozing.

Deze week blijkt dat de ouders onterecht beschuldigd zijn. Niet geweld, maar een bloedziekte bleek de oorzaak van de blauwe plekken. Volgens Michael Turner, advocaat van het echtpaar, is het duidelijk: "Karissa en Richard zijn veroordeeld voor een misdaad die ze nooit hebben gepleegd."

Hun kindje is ondertussen ondergebracht in een pleeggezin. Volgens de advocaat is de kans groot dat ze hun kind nooit meer zullen zien. "Het stel is voor hun leven lang onterecht gestraft." Via een online petitie probeert het gezin nu alsnog hun kind terug te krijgen.