De kans om vrouwen met grote borsten tegen te komen is het grootst in Overijssel. Uit onderzoek van online erotiekwarenhuis Pabo.nl blijkt dat daar het meest bh’s met cupmaten D, E en F over de toonbank gaan.

In Zeeland hebben de vrouwen de kleinste borsten. Daar worden de meeste beha’s met cupmaat A aangeschaft, meldt RTL Nieuws.

Het is niet zo vreemd dat de grootte van de borstpartij verschilt per provincie, want de cupmaat is genetisch bepaald. ,,Familieleden wonen vaak bij elkaar in de buurt”, aldus seksuologe Kaat Bollen. ,,Dus je krijgt al snel dat in bepaalde streken bovengemiddeld veel vrouwen met grote of juist kleine borsten wonen.”

Volgens seksuoloog Astrid Kremers zijn veel vrouwen niet tevreden over hun borsten ongeacht de grootte ervan. ,, Ze vinden ze te groot, te klein, scheef of ze vinden hun tepels niet mooi.”

Vrouwen kunnen echter beter niet onzeker zijn over hun voorgevel, want dat is voor mannen een grote afknapper. ,,Voor het genot maakt het voor veel mannen helemaal niet uit of ze groot of klein zijn, als vrouwen er maar niet onzeker over zijn”, aldus Kremers.