Bas van der Meer (25) uit Drachten dacht dat alles geregeld was. Maar gisteren kreeg hij een vreemde e-mail van het bedrijf waar hij stage zou gaan lopen. Hij is op het laatste moment toch afgewezen omdat hij 'openlijk homo is'.

"De mail die ik heb gekregen heeft mij diep geraakt. Ik word gediscrimineerd vanwege mijn seksuele geaardheid", schrijft Bas op zijn Facebookpagina. Op diezelfde pagina staan foto's van hem en zijn vriend Jan Willem.

"Niet het feit dat ik een andere geaardheid heb is het probleem, maar het uiten ervan wel. Het bedrijf kwam er namelijk via mijn Facebookaccount achter dat ik een vriend heb."

Bas van der Meer is om geloofsredenen afgewezen, schrijft het Algemeen Dagblad, dat de e-mail met de afwijzing heeft ingezien. Het christelijke tuin- en dierenbedrijf zou Bas niet als stagiair willen aannemen omdat 'God het uitleven van een homoseksuele geaardheid afkeurt'.

De student Small Business & Retail Management uit Drachten is 'absoluut' van plan een rechtszaak te beginnen. In zijn Facebookbericht doet Bas ook de oproep zijn bericht online te delen. Dat is inmiddels al ruim 32.000 keer gebeurd. "Ik ben wie ik ben, en ik hoop dat het een boodschap is voor iedereen dat de homoacceptatie nog niet is wat het wezen moet."

De eigenaar van het bedrijf wilde niet meer reageren op de kwestie.