Gisteren was het de dag van de liefde. Vandaag gaat het ook over liefde, maar dan in ruil voor geld: vandaag wordt de dag van de betaalde liefde gevierd. Maar waar die precies goed voor is, daar zijn de meningen over verdeeld.

De dag wordt voor de tweede keer in de geschiedenis gehouden en draait volgens organisator Mariska Majoor om méér dan alleen de prostituees: "Het gaat om alle vormen van erotische dienstverlening. Ook iemand die een show geeft op een podium of in een pornofilm speelt, is een sekswerker." De dag is er dan ook om deze nuance duidelijk te maken bij het grote publiek.

Maar volgens sekswerker Yvette is deze dag er om het 'sekswerkschap' te vieren: "We hebben het hele jaar door ellende: ramen worden gesloten, vergunningen worden ingetrokken. Daarom hebben we één dag om een feestje te vieren."
"Vandaag is een dag om één voor de prijs van twee te doen in plaats van andersom. Zet je favoriete sekswerker in het zonnetje."

Toch lijkt de dag nog niet helemaal ingeburgerd: het kent nog weinig bekendheid onder de 'veldwerkers' en ook het vertrouwen blijft wat achter, zoals bij Madam Tanja: "Er wordt toch op dit beroep neergekeken? Hoe willen ze daar dan een dag van maken?"