Het lijkt wel een Belgenmop, maar het is toch echt het geval bij AA Gent. De regerend landskampioen speelde een wedstrijd in de achtste finales van de Champions League (2-3 tegen Wolfsburg) op een grasmat bedoeld voor "golfbanen en voortuintjes".

En de bedoelingen waren nog wel zo goed. Om goed voor de dag te komen tijdens het debuut in de knock out-fase van het miljoenenbal, schafte Gent namelijk kort van te voren een gloednieuw 200.000 euro kostend veld aan. Bij de bestelling ervan ging er echter wat mis.

Twee wedstrijden later ligt het er alweer dramatisch bij. Geen wonder, als je bedenkt dat het niet bedoeld is om op te voetballen. "Als je daar met noppen op gaat spelen, is het om zeep", verzucht Axel Gheerinck, de grasmeester van de club, tegenover Het Nieuwsblad.

Hij wijt de dure misser aan een fout van de UEFA. "De aankoop van de nieuwe mat is gebeurd op voorspraak van een door de UEFA gestuurde expert, zonder dat ik werd geraadpleegd. Frustrerend, want ik zit met de gebakken peren."

Als de woorden van Gheerink kloppen, dan is hij overigens niet de enige met een probleem. De genoemde UEFA-expert is namelijk ook verantwoordelijk voor de grasvelden waarop tijdens het komende EK in Frankrijk gevoetbald gaat worden.