Vier dagen oud was Jacqui Ochoa toen ze te vondeling werd gelegd. 50 jaar later heeft ze eindelijk haar broer en zus teruggevonden.

Haar ouders lieten Jacqui, gewikkeld in een deken, achter op de stoep van een predikant in Huntington Beach in CaliforniŽ. Direct daarna vertelde een anonieme beller dat er een kind op zijn stoep lag, schrijft ABC News.

Jacqui, inmiddels 50 jaar oud, zocht jarenlang naar haar 'twee zussen' die genoemd werden in het briefje dat haar moeder achterliet. De informatie bleek niet te kloppen: ze had een broer en een zus. Waarschijnlijk loog haar moeder om de politie op een dwaalspoor te zetten.

Deze week stond ze eindelijk oog in oog met haar broer Eric en zus Victoria. Ook zij waren door hun ouders te vondeling gelegd. Ze werden achtergelaten in een politie-auto. Nadat hun ouders zich aangaven bij de politie werden Eric en Victoria uit huis geplaatst.

Eric, Victoria en Jacqui kwamen met elkaar in contact door een krantenartikel dat hun moeder al die jaren had bewaard. Dat ging over een vondeling die was achtergelaten. Victoria vermoedde dat het wel eens om een zus zou kunnen gaan en ging op onderzoek uit.

Met het krantenartikel in de hand kreeg ze, na lang aandringen en wachten, de gegevens van haar zus uit het adoptiedossier. Zo konden ze elkaar eindelijk zien.

"Ik kwam niet uit mijn woorden toen ik ze eindelijk sprak", zegt Jacqui tegen ABC. Haar zus Victoria zegt dat ze zich vooral afvroeg of Jacqui een goed leven heeft. "Gelukkig was dat het geval."
Foto